LEER ONS BETER KENNEN


CEC Meets is onderdeel van het CEC-gebouw. Wij creëeren in het CEC een veilige, sociale omgeving voor de jongeren uit de Bijlmer om hen te inspireren en empoweren. Een business-focussed onderdeel, zoals CEC Meets, past daar natuurlijk perfect bij. Ons doel is dan ook om zoveel mogelijk mensen te inspireren en faciliteren op het gebied van zakelijke/ maatschappelijke evenementen.

Wil je meer weten? Neem direct contact met ons op.

Ga naar de website van CEC Amsterdam

CULTUREEL EDUCATIEF CENTRUM

Het CEC is in 2004 gerealiseerd onder architectuur van Van Heeswijk architecten en biedt ruimte voor partijen met een maatschappelijke, sociale of culturele doelstelling.

Samen met de stakeholders – de Gemeente Amsterdam, het Stadsdeel Zuidoost, onze huurders, gebruikers en de omgeving, creëren wij in het CEC een veilige, sociale omgeving, waarin jongeren van de Bijlmer worden geïnspireerd en empowert. Een brug te slaan tussen dit deel van de Bijlmer en de rest van Nederland, een omgeving te bieden waaruit blijkt dat zij de moeite waard zijn, door een thematische programmering met de beste partijen uit het Cultureel en Educatieve veld, zoals de OBA, het ROC, ORION, OSVO en Levvel5, door de beste kunst te brengen en sociaal relevante events te hosten, zoals de 25-jarige herdenking van de Bijlmer vliegramp, Het Leerorkest met verschillende concerten, de start van The Passion en de uitreiking van de Zuiderkerkprijzen.

Het CEC is een inspirerende, veilige, creatieve en leerzame locatie en huisvest diverse scholen, restaurants, een kinderdagverblijf, een sportschool, kantoren voor stafbureaus uit het onderwijs, een event-/vergaderlocatie in de horecaplint voor (zakelijke en maatschappelijke) events en vergaderingen, bijeenkomsten en conferenties.

Door ons tot het uiterste in te spannen om een hoogwaardige plek ter inspiratie te creëren rond de thema’s art, music, fashion & design en podium te bieden om het talent van de Bijlmer te tonen aan de buitenwereld. In de Bijlmer word je geraakt door de enorme vitaliteit, een gulle lach, de warme vriendschap en een enorm creatief talent van de jeugd. Hier gebeurt het, hier ligt de toekomst van de Bijlmer, dit is het Amsterdam van de toekomst.

Ga naar de website van CEC Amsterdam

WAT ZEGGEN ANDEREN OVER ONS?

Met ‘The Poetry Class’ proberen wij poëzie toegankelijk te maken voor een ieder. Middels een reeks workshops behandelen we alle ins and outs met betrekking tot deze literaire discipline. Ik ben ontzettend blij met onze inspirerende thuisbasis in het Cultureel Educatief Centrum.

Gershwin Bonevacia, Stadsdichter van Amsterdam, The Poetry Class

Amsterdam heeft grote behoefte aan plekken waar mensen elkaar tegenkomen, groeten, een praatje maken of iets drinken. Voor mij is het CEC zo’n plek in optima forma. Op dagen dat ik hier een city retreat organiseer, trekt de stad letterlijk aan me voorbij. Zodra ik het atrium binnenloop, ervaar ik wat de combinatie van sfeer, design, goede horeca en vooral gastvrijheid kan oproepen. Topplek. 

Tim Vreugdenhil, Stadspredikant van Amsterdam

Het Cultureel Educatief Centrum (CEC) is meer dan alleen een mooi, dynamisch gebouw met veel mogelijkheden: CEC is een familie van mensen en organisaties die samen een positieve bijdragen leveren aan de samenleving. CEC heeft buitengewoon leiderschap, een team van mensen die met hart en ziel zich inzetten voor de huurders. Als Foundation Academy of Amsterdam zijn wij trots dat wij een deel uitmaken van het CEC en met plezier werken wij vanuit hier aan een mooiere wereld; hier begint het.

Dr. Samuel Lee, Directeur, Foundation Academy

Voor de live uitzending van de 25e herdenking van de Bijlmerramp hebben we intensief samengewerkt met het team van CEC. Ons viel vooral de samenbindende rol die het CEC in de wijk inneemt op, en we waren onder de indruk van de wijze waarop de CEC’ers  hun sociale verantwoordelijkheid nemen bij de organisatie van deze gevoelige herdenking.

Mike van Breemen, Uitvoerend producent, NOS Evenementen

Van stenen een gebouw maken waar je hart zich een plek kan verwerven is pure kunst: die kunst verstaan de stenen en het team van het CEC!

Rob Oudkerk, Voorzitter Bestuur, OSVO

Het Cultureel Educatief Centrum, bron van energie door samenwerking, is een voorbeeld van het Amsterdamse leven met elkaar versterkende culturen op basis van respect.

Cor de Ruijter, Bestuursvoorzitter, Orion College

Het Cultureel Educatief Centrum, een gebouw dat leeft, een gebouw dat inspireert, een gebouw met een hart. Daar waar verschillende culturen bij elkaar komen en hun krachten bundelen met als uitkomst.

Virgil Tevreden, Oprichter/coördinator , Stichting Jongeren Die het Kunnen
In het CEC voel je je een deel van de vrije (en actuele) wereld, mentaal en fysiek. Door de locatie, de ruimte en de transparantie van het gebouw.
Janneke Roos, Voorzitter, Stichting 4 & 5 mei Comité Zuidoost

Zeer veel dank voor de bereidheid om ons op zo’n korte termijn onderdak te bieden voor de waardige afsluiting en viering van het leven van mijn moeder. De afsluiting van de dag bij CEC is voor ons een mooie, liefdevolle en gedenkwaardige strik geweest rondom een droevige gebeurtenis.

Laetitia Griffith, Your Content Goes Here

Het leek wel of het CEC-gebouw speciaal voor ons optreden gebouwd was. De ontwapenende, lichte en open architectuur. Een natuurlijk decor voor een muzikaal verhaal met aan het eind tweehonderd kinderen zwaaiend met vlaggetjes uit heel de wereld vanaf al die imposante trappen en balustrades. Symbolisch voor de Bijlmerflats, waar voor alle culturen plaats is. Wat een ervaring! Pure energie en passie die samenkomt in het CEC; de plek die het mogelijk maakt. We hopen hier nog heel vaak te komen.

Marco de Souza, Directeur, Leerorkest en Muziekcentrum Zuidoost

Van zeer dichtbij heb ik mogen beleven hoe het CEC-team een prachtig concept heeft neergezet. Een ware inspiratie voor de toekomst van het onderwijs, de leerwerkstraat biedt jonge mensen kansen om zichzelf verder te ontwikkelen.

Met recht een aanwinst voor Amsterdam Zuidoost.

Petra Sies, Vertrouwenspersoon, ROC van Amsterdam

Het Samenwerkingsverband is bondgenoot van leerlingen die een extra stimulans kunnen gebruiken om het goed te doen in het voortgezet onderwijs. Samen met de scholen in Amsterdam en Diemen ontwikkelen we een professioneel netwerk en effectieve instrumenten om jongeren de kans van hun leven te geven. Het Cultureel Educatief Centrum (CEC) past ons als een handschoen – een fantastische, open werkruimte in een stuk stad dat de toekomst heeft, vol gelijkgestemde netwerkpartners die – inclusief een bevlogen huisbaas – allemaal aan hun idealen werken in cultureel en educatief Amsterdam.

Ariëlle de Ruijter, Directeur-bestuurder, Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Amsterdam-Diemen

We would like to give our heartfelt gratitude to the team of CEC for making the event possible for us and  thank you for the support and for believing in the work the academy is doing.

Het gehele team en studenten, Foundation Academy of Amsterdam

Wij selecteerden ruim twintig kunstenaars en vormgevers uit binnen – en buitenland. Bij de verkennende gesprekken bezochten zij OSCAM in het hart van het CEC en waren gelijk verkocht. Net als het gehele OSCAM-team. CEC verbindt en beantwoordt geheel aan onze behoefte om museale activiteiten te organiseren in de Bijlmer.

Marian Duff, Curator , Open Space Contemporary Art Museum (OSCAM)

“Het CEC is een levendige plek waar veel gebeurt. Van oudsher en zeker sinds het afgelopen jaar, is er óók weer volop aandacht voor kunst en cultuur. ‘De mannen’ van het  CEC – oftewel de eigenaren van het pand – begrijpen de kracht van beeldende kunst. Kunst niet slechts als decor maar als weerspiegeling van de ziel van het gebouw, van de mensen die het gebouw – met hun dagelijkse aanwezigheid – vullen.  Als directeur van Centrum Beeldende Kunst Zuidoost kan ik niet anders dan blij zijn met de komst van dit zakelijk en maatschappelijk geëngageerde team. De samenwerking is tot nu inspirerend geweest en zeker beloftevol voor de nabije toekomst’.

Annet Zondervan, Directeur, CBK Amsterdam Zuidoost